onsdag 24 januari 2018

Naturvetenskap

Vi har börjat arbeta med ämnet No. Vi kommer att gå igenom några olika områden. Det är väldigt kul då mycket av detta finns i vår vardag och experiment är alltid populärt. Vårt första område är Statisk elektricitet. Vi började arbetet med en incheckning(blå text), det innebär att vi tar reda på vad barnen tänker på när de hör ordet statisk elektricitet.
   Sedan får barnen höra en saga om trollen Truls och Trulsa som är på äventyr i skogen. Det händer massa saker i sagan som gör att vi måste ta reda på om detta verkligen går i verkligheten, det gör vi genom experiment. Idag gällde det att separera peppar och salt som hade blandats med hjälp av en ballong, fråga barnen om resultatet eller prova!
   När vi provat detta tillsammans så ritar barnen något de hört ur sagan eller sett i experimentet.
   Vi samlas sedan igen för att ta reda på nya kunskaper som barnen tillägnat sig under arbetets gång när det gäller statisk elektricitet,detta kallas utcheck ( röd text). Efter det jämför vi texterna före och efter för att se om något av det dom trodde kanske nu har ändrats, ett fantastiskt sätt för barnen att konkret se att ett lärande har skett.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack, tack tack

Vi vill tacka för ett fantastiskt läsår tillsammans med era barn och er. Vi tycker att samarbetet med er har varit kanon. Tack för våra fina...