måndag 18 september 2017

Sagans värld

Idag har vi påbörjat ett arbete som vi kallar Sagans värld.
Barnen fick efter rasten gå igenom en magisk sagoring för att komma in i Sagans värld, väl inne väntade levande ljus och en sagan om De tre fjädrarna.




Efter sagan berättade Anna om att hon träffat Paddan som var med i sagan och fått en burk med paddguld av den. Barnen fick titta på guldet och blev väldigt imponerande.



Efter sagan slut fick barnen måla något från sagan på sina sedan tidigare gjorda bakgrunder. Under tiden barnen målar har vi på lugn musik och man arbetar tills musiken stängs av. Detta gör vi för att barnens ska få arbetsro och inte känna sig stressade.






Därefter var det dags för några av barnen att få berätta om sina bilder, tala om i fall de var nöjda med den och då välja ett ställe att få paddguld på sin teckning. Om något barn vill arbeta mer med sin teckning ges det möjlighet till detta. Det är viktigt för barnens självförtroende att de får känna sig nöjda och stolta över sitt arbete.







2 kommentarer:

  1. Heja alla barn i FA ni gör ett fantastiskt arbete!!

    SvaraRadera
  2. Att skapa något och sen vara nöjd, kan det bli bättre?

    SvaraRadera

Tack, tack tack

Vi vill tacka för ett fantastiskt läsår tillsammans med era barn och er. Vi tycker att samarbetet med er har varit kanon. Tack för våra fina...